2017. március 15., szerda

Képviselőfánk matcha teás krémmel.


Itt most azokra gondolok, akik szeretik megkóstolni az érdekes ízeket, és nem félnek tőle. Ugyan miért is kellene? A japán zöld teapor nagyon is izgalmas desszertanyag, ami nemcsak színével, de más ízekkel harmonizálva csodás dolgokat hoznak ki belőle a szakemberek. A több mint testőrnek becézett zöld matcha tea javítja az inzulinérzékenységet, és csökkenti a vér cukorszintet, többek között. Érdemes tehát odafigyelni rá, hiszen nem akármilyen tea, mert jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedésekre, a rák megelőzésénél  számos pozitív hatás tapasztalható.

Hol lehet kapni?
Tea szaküzletekben, illetve online webshopokban megtalálható. Többféle minőségi kategóriában kapható, a kicsit borsosabb ár ne ijessze el a kísérletező kedvűeket, egy 100 grammos adag nagyon sokáig elég, hiszen desszertek ízesítéséhez csak kis mennyiségekre van szükség.

Ez a recept kikísérletezett, de cukrászatban használt recept, tehát biztosan sikerül bárki megpróbálhatja.nagyon sok leírást olvastam, ami sajnos nem jó, és nem is ajánlanám senkinek azokat. 






Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl víz
csipet só
6 dkg vaj
20 dkg süteményliszt
1 késhegynyi sütőpor
4 db tojás

A krémhez:

1 csomag Dr Oetker vaníliakrémpor 40 dkg
8 dl tej
1 tk matcha teapor
3 dl tejszín
1 tk porcukor

Elkészítése:

A vizet felforraljuk a sóval. Beletesszük a vajat, és amikor felolvadt benne levesszük a tűzről. A lisztet beleszórjuk, majd fakanállal jól összekeverjük. Visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről, és a dagasztógép táljába öntjük a tésztát. Egyenként tesszük a tojást a tésztába, és a keverőlapáttal jól kikeverjük. Az utolsó tojásnál tesszük a tésztába a sütőport. Jól kidolgozzuk, majd egy nagyobb  csillagcsöves habzsákba szedjük, és egy szilikonnal bélelt sütőlemezre körkőrösen nyomunk halmokat, de arra ügyelve ne legyen lyuk a közepén. A sütőt 220 fokra melegítsük elő, és tegyünk a sütőbe egy lábasba vizet, hogy gőz képződjék. A sütés 20 percében nem szabad a sütő ajtaját kinyitni. Ezen a hőfokon is sütjük!Hőlég keverésesben pont ennyi a sütés ideje.Triplájára nőnek a fánkok, és hagyjuk a sütőben zárás után, míg a ventilátor nem kapcsol le.Utána kivehetjük, és éles késsel vágjuk le a tetejét. belsejét alakítsuk ki töltésre, a felesleges tésztát távolítsuk el a belsejéből. A krémet tejjel felverjük az előírás szerint, és hozzávegyítjük a matchaport. Habzsákból kinyomjuk a krémet, majd a tejszínt is kemény habbá verjük a porcukorral, és azzal is megtöltjük a krém tetejét tejszínnel.  A kalapot visszatesszük, és tetszőlegesen díszítjük, illetve megszórjuk vaníliás porcukorral.