Hozzávalók
- A körethez:
- 20 dkg répa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/4 tk római kömény
- 40 dkg marhahús (ha van bárányhús az még jobb)
- só, bors
- 3 ek étolaj + a sütéshez
- A gnoccihoz:
- 50 dkg bolti gnocci
- 2 dl tejszín
- 3 ek Podravka ajvár
- só, frissen őrölt bors
- friss petrezselyemzöld
Elkészítés
- 1. lépés
A répát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, fonnyasszuk meg egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon a hagymával, köménnyel és a finomra aprított fokhagymával együtt, hagyjuk langyosra hűlni. A gnocchit főzzük meg sós, forró vízben, csepegtessük le. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, borítsuk bele a gnocchit, pirítsuk 3-4 percig. Az ajvárt keverjük ki a tejszínnel majd öntsük a gnocchira. Forraljuk össze.
- 2. lépés
A köfte többi hozzávalóit dolgozzuk össze vele, majd vizes kézzel hengereket formázunk belőlük. Forró serpenyőben 2-3 evőkanál olajon kezdjük el sütni, és forgassuk meg, majd 8-10 perc alatt készre sütjük.
- 3. lépés
Ezután nyársakra fűzzük, mert így sokkal könnyebb lesz, mint nyers állapotban, és sütni is jobb. De lehet nyersen is formázni és úgy sütni, ha szabadban (kerti grillen) sütjük. A gnocchit sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyemmel megszórva köftével tálaljuk.