2023. január 5., csütörtök

Ajváros gnocchi répás marhaköftével

Laktató fogás ajvár kedvelőknek. A paprika ízét sokan szeretik, de vannak akik nem. A kerti grillezések, a horvátországi pljeskavica sütések, meg úgy általában az egész nyár elmaradhatatlan kelléke. A Podravka egyik nagyon jó terméke.



 Hozzávalók

 60 perc
 4 adag
  1. A körethez:
  2. 20 dkg répa
  3. 1 kisebb vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 1/4 tk római kömény
  6. 40 dkg marhahús (ha van bárányhús az még jobb)
  7. só, bors
  8. 3 ek étolaj + a sütéshez
  9. A gnoccihoz:
  10. 50 dkg bolti gnocci
  11. 2 dl tejszín
  12. 3 ek Podravka ajvár
  13. só, frissen őrölt bors
  14. friss petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A répát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, fonnyasszuk meg egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon a hagymával, köménnyel és a finomra aprított fokhagymával együtt, hagyjuk langyosra hűlni. A gnocchit főzzük meg sós, forró vízben, csepegtessük le. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, borítsuk bele a gnocchit, pirítsuk 3-4 percig. Az ajvárt keverjük ki a tejszínnel majd öntsük a gnocchira. Forraljuk össze.

    Ajváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 1 fotoAjváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    A köfte többi hozzávalóit dolgozzuk össze vele, majd vizes kézzel hengereket formázunk belőlük. Forró serpenyőben 2-3 evőkanál olajon kezdjük el sütni, és forgassuk meg, majd 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Ajváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 2 fotoAjváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 2 fotoAjváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Ezután nyársakra fűzzük, mert így sokkal könnyebb lesz, mint nyers állapotban, és sütni is jobb. De lehet nyersen is formázni és úgy sütni, ha szabadban (kerti grillen) sütjük. A gnocchit sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyemmel megszórva köftével tálaljuk.

    Ajváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 3 foto

Barna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával


Szombati ebédünk volt.A hétvégét is varázsolhatjuk ilyen ételekkel izgalmassá.


 Hozzávalók

 60 perc
 4 adag
  1. 40 dkg darált marhahús
  2. 2 tojás
  3. 1 tk szecsuáni fűszerkeverék
  4. ízlés szerint só
  5. liszt a forgatáshoz
  6. 2-3 ek olívaolaj+vaj a sütéshez
  7. 1 doboz Knorr borsmártás
  8. 2 dl víz
  9. 20 dkg bacon szalonna
  10. 20 dkg kínai zöldbab mirelit
  11. vaj
  12. 1 kg burgonya tisztítva gerezdekre vágva
  13. 1 csomag sült burgonya fűszersó

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A húst összedolgozzuk a fűszerrel tojásokkal kevés sóval.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.Lisztbe forgatjuk,majd kevés zsiradékon sütjük addig,míg aranybarna nem lesz.Közben elkészítjük a....

    Barna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 1 fotoBarna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 1 fotoBarna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    A zöldbabot blansírozzuk,majd leszűrjük.A sütő tepsiébe zsírpapírt helyezünk.A bacon szalonna szeletekbe 7-8 babot tekerünk,és a tepsire rakjuk sorba,míg el nem fogy., és 180 fokos sütőben megsütjük.A burgonya gerezdeket forró olajban aranyszínűre sütjük,majd fűszer sóval megszórjuk.

    Barna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 2 fotoBarna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 2 fotoBarna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    A mártást öntsük a gombócokra,és hígítsuk kevés vízzel,hogy ne legyen olyan sűrű,majd főzzük benne puhára lefedve alacsony hőfokon. Végül tálaljuk a sült burgonyával,és a megsütött baconba tekert zöldbabbal.

    Barna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 3 fotoBarna borsmártásos szecsuáni marhahúsgombóc baconba tekert kínai zöldbabbal sült burgonyával recept lépés 3 foto