Szombati ebédünk volt.A hétvégét is varázsolhatjuk ilyen ételekkel izgalmassá.
Hozzávalók
- 40 dkg darált marhahús
- 2 tojás
- 1 tk szecsuáni fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- liszt a forgatáshoz
- 2-3 ek olívaolaj+vaj a sütéshez
- 1 doboz Knorr borsmártás
- 2 dl víz
- 20 dkg bacon szalonna
- 20 dkg kínai zöldbab mirelit
- só
- vaj
- 1 kg burgonya tisztítva gerezdekre vágva
- 1 csomag sült burgonya fűszersó
Elkészítés
- 1. lépés
A húst összedolgozzuk a fűszerrel tojásokkal kevés sóval.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.Lisztbe forgatjuk,majd kevés zsiradékon sütjük addig,míg aranybarna nem lesz.Közben elkészítjük a....
- 2. lépés
A zöldbabot blansírozzuk,majd leszűrjük.A sütő tepsiébe zsírpapírt helyezünk.A bacon szalonna szeletekbe 7-8 babot tekerünk,és a tepsire rakjuk sorba,míg el nem fogy., és 180 fokos sütőben megsütjük.A burgonya gerezdeket forró olajban aranyszínűre sütjük,majd fűszer sóval megszórjuk.
- 3. lépés
A mártást öntsük a gombócokra,és hígítsuk kevés vízzel,hogy ne legyen olyan sűrű,majd főzzük benne puhára lefedve alacsony hőfokon. Végül tálaljuk a sült burgonyával,és a megsütött baconba tekert zöldbabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése