Hozzávalók
- 30 dkg babapiskóta
- 1 hosszú kávé cukorral
- 50 dkg mascarpone sajtkrém
- 1 csomag instant citromhéj
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 10 dkg pisztáciakrém eredeti brontei (Szicília)
- 1 csomag Expressz instant zselatinpor
- 3 dkg pisztácia apró darabokra vágva
Elkészítés
- 1. lépés
Egy 20 cm-es tortaforma aljába zsírpapírt vágunk ki,és két csíkot az oldalához is.Dupla kávét főzünk,és cukorral ízesítjük, 2 dl tejbe öntjük.Ebbe mártogatjuk a piskótákat.
- 2. lépés
A tejszínt habbá verjük 1 ek porcukorral.Több cukrot nem igényel,mert a pisztácia krém az nagyon édes.Az instant expressz zselatinport a sajtkrémmel,és a tejszínnel kikeverjük,majd a pisztácia krémmel simára keverjük.A citromhéjjal ízesítjük.
- 3. lépés
A forma oldalát béleljük ki a zsírpapír csíkokkal.A krém miatt kell,hogy ne tapadjon az oldalához.Az piskótát ketté törjük,majd körberakjuk a forma alját.A krémet háromfelé osszuk el.
- 4. lépés
Erre terítjük a krémet,és ugyanígy járunk el még két sort rakunk,három emeletbe rakva.A tetejét betakarjuk a maradék krémmel,és csillagcsöves habzsákból csúcso-kat nyomunk szépen.
- 5. lépés
Megszórjuk a pisztácia darabokkal és jól behűtjük.Másnap vegyük ki a formából, húzzuk le a zsírpapírt,tegyük egy tálra,és szeleteljük mint a tortát.