Hozzávalók
- 3 tojás
- 25 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 vaníliás cukor,vagy paszta
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 4 ek méz
- 2 dl zsíros tej
- 1 25x35 cm-es tepsi
- A mázhoz:
- 12 ek tej
- 30 dkg kristálycukor
- 4 ek rum
- 15 dkg vaj
- 4 dkg sötét kakaópor
- 20 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés
- 1. lépés
A tészta hozzávalóit előkészítjük.A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és a mézzel. Ezután hozzákeverjük a tej felét, majd hozzászitáljuk két részletben a sütőporral összekevert lisztet,és a tej másik felét.Ez fontos,hogy kellőképpen vigyünk légbuborékot a tésztába.Ezért nem szabad sokáig keverni sem.
- 2. lépés
165 fokon sütjük szép aranybarnára légkeveréses sütőben, 35-40 percig.Tűpróba kötelező!ha kihűlt egyforma szép kockára felvágjuk.A mázhoz a porcukrot a kakaót és a tejet kikeverjük,és sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni, aztán hozzákeverjük a vajat rumaromát és a rumot.
- 3. lépés
A kakaós máz ha langyosra hűlt,akkor lehet mártogatni,és a kókuszban megforgatni a mézes kockákat egy sütővilla segítségével.Tegyük mély edénybe a kakaós mázat,mert akkor jobban tudjuk mártogatni.A süti másnap a legjobb,de senki nem bír annyit várni vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése