2015. augusztus 15., szombat

Joghurtkrémes barackos torta.

Az idén nagyon nagy a szárazság,és sajnos nem volt egyáltalán barackunk a fáinkon.Nagyon rossz ez nekünk,mert mi minden évben teszünk el kajszibarackot lekvárnak, na meg azért is,mert rengeteg sütit, deszertet, öntettet lehet készíteni belőle.A csodás narancsszínű zamatos gyümölcsöt még az üzletekben sem lehetett kapni,csak borsos áron,de az sem az igazi,mint a fáról szedett friss gyümölcs.Az időjárás nem kedvezett az idén semmilyen gyümölcsnek.Ezt a tortát tavaly készítettem,és most megosztom a sárgabarack kedvelőknek.




Hozzávalók

4 darab tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg eredeti görög joghurt
1 tasak bourbon vaníliás puding
3 evőkanál cukor
5 dl tej
2 dl baracklekvár (frissen készített)



Elkészítés módja

A margarint a cukorral és a tojássárgájával, vaníliával és citromhéjjal habosra keverjük a robotgéppel, és utána a fehérjét is hozzáadjuk, a sütőporos liszttel együtt. Vajjal kikent és lisztezett gyümölcstorta formába elkenjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, és kissé lehűtjük. Ezután keverjük össze a görög joghurttal. A tésztát kifordítjuk a formából, és azt a felét töltjük meg a joghurtos pudinggal. A baracköntettel csíkozzuk, és elhúzkodjuk rajta, egy kanál segítségével.

Dolce Ligueur torta.


Hozzávalók:

5 darab tojás
3 ek. liszt
3 ek. Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
5 ek. cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek. víz
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
A krém
stilla dolce likőrkrémpor hidegen kevert
5 dl hideg tej
Díszítéshez
10 dkg ét tortabevonó
mandula (apróra vágott)




Előkészítés
Hosszúkás tortakeret kell hozzá.
Elkészítés:
A piskótát a hozzávalókból megsütöm, és ha kihűlt 3 lapot vágok. A krémport a hideg tejjel géppel pár perc alatt keményre felverem, és megtöltöm vele a lapokat. /Cukor nem kell a krémbe, mert ízesített/megolvasztom gőz felett a csokit, és bevonom vele a felső lapot, és manduladarabkákkal jól megszórom.
Tálalás
12 szelet.
Tárolás
Hűtőben jól lehűteni, majd tortacikkekre szelni.