2015. augusztus 15., szombat

Dolce Ligueur torta.


Hozzávalók:

5 darab tojás
3 ek. liszt
3 ek. Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
5 ek. cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek. víz
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
A krém
stilla dolce likőrkrémpor hidegen kevert
5 dl hideg tej
Díszítéshez
10 dkg ét tortabevonó
mandula (apróra vágott)




Előkészítés
Hosszúkás tortakeret kell hozzá.
Elkészítés:
A piskótát a hozzávalókból megsütöm, és ha kihűlt 3 lapot vágok. A krémport a hideg tejjel géppel pár perc alatt keményre felverem, és megtöltöm vele a lapokat. /Cukor nem kell a krémbe, mert ízesített/megolvasztom gőz felett a csokit, és bevonom vele a felső lapot, és manduladarabkákkal jól megszórom.
Tálalás
12 szelet.
Tárolás
Hűtőben jól lehűteni, majd tortacikkekre szelni.