A harcsafiléből apró darabokat vágtam le, mert a szebb részeiből készült a tekercs. Így a maradékokból kreáltam meg ebédünket. Padlizsán mindig található a hűtőben, ezért a köretet már ki is gondoltam. Íme a recept.
Hozzávalók:
40 dkg harcsafilé darabok
10 dkg liszt
só ízlés szerint
őrölt cayenne bors
1 teáskanál fokhagymapor
olaj a sütéshez
Körethez:
1 db nagyobb padlizsán
olívaolaj
só,bors
Öntet:
1 teáskanál vágott kapor
2 dl valódi görög joghurt (sűrű krémes)
só,
1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése a halnak:
A tisztított halfiléket besózzuk, majd míg pihentetjük bekeverjük a liszthez a fűszereket, és ebbe forgatjuk a harcsafilé darabokat. Forró olajban szép ropogósra sütjük őket. Törlőpapírra szedjük, és melegen tartjuk.
A padlizsánt apró kockára vágjuk, és forró olíva olajon szép aranybarnára pirítjuk, de nem égetjük. Ezután sózzuk meg, és borsozzuk.
A kaprot a joghurtba keverjük, és sózzuk, a fokhagymát elvegyítjük benne, kevés fehér borsot szórunk bele. A halat középre kupacoljuk a melegített tálon, majd a sült padlizsánkockákkal és az öntettel tálaljuk.Citrommal , és kaporral diszíthetjük.