2015. február 11., szerda

Pandúrleves jászsági módra

Ízutazásaim során találtam rá erre a nagyszerű, kiadós ízletes levesre, melyet kevesen készítenek mostanában, de nagyon megéri megkóstolni, és rögtön megszeretjük.




Hozzávalók:

1 ek sertészsír

1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg marhahús
csipetnyi fűszerpaprika
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 l húslevesalap
2 szál sárgarépa
1/2 zellergumó
1 marék gomba
1 dl tejföl
3 cl tárkonyecet
20 dkg sertés agyvelő
1 ek mustár
1-1 kis csokor kapor,és majoránna

Elkészítése:


A kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát,majd utána a felkockázott marhahúst. Megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, ízesítsük egy fél paprikával,és paradicsommal, jól elkeverjük, majd egy kevés húslevessel felöntjük. Fedő alatt egy órát pároljuk, majd beletesszük a kockára vágott zöldségeket,: a zellergumót, a fehérrépát,meg a sárgarépát. Egy marék cikkekre vágott gombát is belerakunk. Felöntjük a húslevessel, s mikor felforrt, beletesszük a maradék paprikát, és paradicsomot, a tejfölt, a tárkonyecetet, egy nagy evőkanál mustárt, megszórjuk friss kaporral, és majoránnával. Az utolsó 2 percben adjuk hozzá a tisztított velőt, és azzal még egyszer összeforraljuk.