2015. január 18., vasárnap

Tejszínes tárkonyos csirkeragu.


Hozzávalók:
2 db csirkemell
3 dl főzőtejszín
só,vagy Maggi ételízesítő 1 teáskanállal,
frissen őrölt bors,
2-3 evőkanál liszt,
2 kávéskanál dijoni mustár
1-2 dl száraz fehérbor
friss tárkonylevél 1 ek vágott
2-3 evőkanál olaj a sütéshez
A körethez kurkumás petrezselymes rizst főztem.

Elkészítés:

A csirkemelleket megtisztítom, kockára vágom. A csirkemellkockákat megforgatom a lisztben, majd az előmelegített olajon addig sütöm, amíg a liszt miatt szép aranybarna kéreg sül rájuk. Természetesen sütés közben néha megkeverem, hogy ne égjen le. Sütés közben kis borssal és sóval (a legjobb a frissen őrölt) ízesítem. A sütés vége előtt hozzáöntöm a fehérbort. Amikor szép színe van már a húsnak, ráöntöm a tejszínt, beleteszem a mustárt és a tárkonyt. Sűrű kevergetés mellett addig forralom, amíg elkezd kicsit besűrűsödni a tejszín.