2017. február 28., kedd

Sajtos-sonkás tekercsek.


Ha kevés időnk van, de gyorsan szeretnénk valami újat vacsorára, vagy vendégvárásra tálalni, akkor jön az egyszerű leveles tésztából készült sonkatekercs sajttal turbózva.Már készítettem hasonlót cukkinivel, de a fantáziánkra van bízva ez az egész, hiszen itthon található hozzávalókból könnyedén összedobjuk. Feltéve, ha van a mélyhűtőnkben leveles tészta lapunk.Készen kapható tekercs formába, és még csak nem is drága.Könnyen beszerezhető bármely Lidl, vagy Penny üzletben.




Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta tekercs
1 doboz sajtkrém natúr
10 dkg mozzarella ( szeletelt kerek formájú)
10 dkg sörsonka ( kerek szeletelt)
5 dkg reszelt mozzarella sajt (reszelve kapható)
1 tojás sárgája

Elkészítése:

A tésztát kivesszük a papírból, és enyhén lisztezett táblára rakjuk. Megkenjük a sajtkrémmel, és sorba rakjuk rajta a sonka szeleteket, és erre meg a sajtszeleteket. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy a tészta ne puhuljon meg, mert akkor nehezebb szelni. Ha mégis akkor tegyük egy pár percre a mélyhűtőbe. Feltekerjük  a tésztát de igyekezzünk minél szorosabban, majd 1,5 cm vastagra szeleteljük, és szilikonnal bélelt sütőlemezre egymástól kellő távolságra helyezzük őket a már csigára emlékeztető tekercseket. Megkenjük felvert tojássárgájával, és mindegyik tetejére reszelt sajtot pakolunk. Előmelegített sütőbe tolva 200 fokon megsütjük szép pirosra. Azonnal kínálhatjuk is.

Matcha teás keksz.

A kekszről sokmindenkinek az otthon jut eszébe, a karácsonyi készülődés a vendégek, és gyerekek, ahogy vidáman szaladgálnak kezükben egy-egy darabka kesszel a szájukban.
Az uzsonnás dobozukba is tegyünk, mert ha megkivánják napközben, akkor is tudjanak valamihez nyúlni. Jó ha van odahaza keksz, mert hetekig is eláll, és ha ropogtatni szeretnénk Tv nézés közben, akkor jusson eszünkbe a kekszes doboz, ami nem üresen áll. Ez a nem mindennapi keksz, ami a japán matcha teától lett ilyen zöld, és nem utolsó sorban roppant finom. ne sajnáljuk rá a pénzt, bár tudom nehezen beszerezhető a tea, de Interneten bárki hozzájuthat elérhető áron. A jótékony hatása pedig nem elhanyagolható!








Hozzávalók:

22 dkg liszt
10,5 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csapott ek matcha teapor
2 tojás sárgája
1 tk vanília aroma.csipet só
1 kk sütőpor
1 zöldcitrom reszelt héja, 
és egy1/2 zöldcitrom  leve
kristálycukor a szélére

Elkészítése:

A kekszhez valókat egy robotgép táljába tesszük, majd a dagasztókar segítségével összeállítjuk. Ha kész, fóliába tesszük, majd hűtőbe behűtjük pár órára. Ezután kinyújtjuk lisztezett munkalapon, 6 mm vastagra és keksz kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát. Szilikonnal bélelt sütőlapra rakosgatjuk, , kissé meszórjuk kristálycukorral, majd 200 fokos sütőbe tesszük, és légkeveréssel 170 fokon világosra sütjük.10 perc körülbelül a sütési idő.