2018. február 7., szerda

Hamis frankfurti leves


Az igazi frankfurti leves kelkáposztából készül virslivel, krumplival, tejföllel megbolondítva. Én hamisítottam, kelbimbóval készült az én konyhámban. Jobb lett, mint az eredeti. Igazi téli levest koppintottam.
Hozzávalók:
  • 50 dkg kelbimbó
  • 20 dkg virsli vagy kolbász
  • 4 szem burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • fél teáskanál majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csipetnyi őrölt kömény
  • só, darált bors
  • 1 szál sárgarépa

  • Elkészítése:
Forrósítsuk fel egy lábasban az olajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és az őrölt köménymagot. Pároljuk, míg a hagyma üveges lesz, majd szórjuk rá a lisztet. Tegyük bele a félbevágott kelbimbót, a felkarikázott sárgarépát, virslit és a felkockázott burgonyát. Ízesítsük majoránnával, sóval, kevéske darált borssal. Főzzük legalább tíz percig, majd öntsük hozzá a hideg vízzel simára elkevert tejfölt. Forraljunk rajta még egyet, majd forrón tálaljuk leveses tálkákba. Keverjük jól el, majd öntsük fel kétliternyi vízzel.