2016. július 21., csütörtök

2016 Sorrentói szerenád. Dél Itália gazdagon.

Dél Olaszországban jártunk.Hosszú várakozás után végre eljött a nagy nap. 40 -ik házassági évfordulónk alkalmából választottuk ezt a csodás olasz körutat a párommal.2016. Július 8-án indultunk Zalaegerszegről a Plaza elől indult hosszú útra a buszunk. Ezen a csodálatos körúton nagyon gazdag élménnyel megtelt a szívünk lelkünk, visszahúz a mai napig. Egy csodálatos álomvilág Nápoly és a Capri szigetek,meg környéke, Pompei a Vezúv és a többiek. Élménybeszámolóm erről szól röviden, mert megszeretném osztani az idelátogatóimat kellemes, és szép időtöltéssel, mert nem lehet betelni ezzel a csodálatos országgal. Szerelmesek lettünk első látásra már akkor, amikor Velencében jártunk, és kétszer is elmentünk, mert nem lehet betelni szépségével.Olyan mint egy elvarázsolt világ!Először is a gasztronómiai élményeim jönnek.

Az olasz tésztáknak se szeri, se száma, de ha mégis pontosítani szeretnénk, akkor közel 350 fajtájú itáliai száraztésztát különböztethetünk meg. Minden egyes régiónak megvannak a maga jellegzetes tésztái, amelyek idomultak a helyi alapanyagokhoz, mind összetevőikben, mind pedig formájukban. Ez utóbbinak kialakításában fontos szempont volt, hogy a helyben termő zöldségekből, esetleg húsból, halból készített különféle sűrűséggel, állaggal bíró ragu jól passzoljon hozzá.
Az első amit kóstoltunk San Marino szállodájában az a pasta pomodoro, és a rizotto. Kissé csalódottan tapasztaltam, hogy az itt készült rizs kissé keményre sikeredett.A Pasta sem volt tökéletes, hiszen Al'dente alatt készült a spagetti, és kevés volt rajta a paradicsom szósz. A parmezán az kiváló.Nos azért az első benyomás az nem minden, így azért ebből senki ne ítélkezzék.




A szállodánk kellemes környezetben volt első éjszaka.