2016. július 22., péntek

Dél Itália gazdagon.


San Marinoban pisztáciás fagylaltot kóstoltam, és nagyon ízletes volt.Az olasz fagylaltok főleg a házikészítésűek sokféle ízűek, és nagyon finomak.
Amalfi felé buszoztunk. A Tirrén tenger a hátunk mögött.


A Vezúvot is megmásztuk, nem volt könnyű feladat.


Olajfák mindenütt.

A San Angelo hotel volt a második szállásunk.Piemont-ban Nápoly mellett a hegytetőn.
A Vezúv lábainál egy birtokon voltunk borkóstolóra, és egy jó ebédre.A Pasta pomodoro nagyon népszerű, házias kivitelben állíthatom, hogy a legjobb a világon!Ezekben a hordókban érlelik a bort.A barackpálinkájuk igazi kuriózum. Rögtön vettünk is 1 litert belőle 28 EuroA balzsamecet, és olivaolaj a másik kedvencünk, amit itt mesteri módon állítanak elő.Régi eszközöket látni a ház előtt kiállítva.
Itt tálalja a család a fincsi Pasta pomodorot, azaz a paradicsomos spagettit bazsalikommal. Itt tilos Parmezánt rátenni. Italkostoló kétféle bor, és előétel Bruschetta balzsamecetes, és hidegen préselt igazi olivaolaj extra szűz, és ez az, mert mennyei az íze. Naná hogy ebből is vásároltunk 18 Euro a fél liter. Az árak a minőségről árulkodnak, de ha egyszer ide eljöttünk akkor üres kézzel nem térhetünk haza.
Belissima mondta a tulajdonos, és mosolyogva csippentett az arcomba. Igazán szimpatikus emberekkel volt dolgunk.Köszönet ezért a csodás napért.Amerre a szem ellát szőlők és olajfák, no meg barackfák veszik a sok hektáros birtokot körbe.