Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell filé
20 dkg füstölt húsos szalonna
4 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 dl főzőtejszín
1.5 dl szárnyas alaplé
1 dl fehérbor
3 teáskanál kapribogyó
5 dkg szárított paradicsom
1 tk bazsalikom
1 ek petrezselyemzöld
40 dkg penne
Elkészítése:
Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük.
A hagymát apró kockára vágjuk, a szalonnát úgyszintén, és az olajon lepirítjuk őket.
A csirkemelleket feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.
Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, petrezselmet a csipetnyi őrölt bazsalikomot. Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.
Közben a tésztát bő vízben, sóval, kifőzzük. Tálaljuk a húsos szósszal.