2015. november 15., vasárnap

Tejszínes csirke kapribogyóval.



Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell filé
20 dkg füstölt húsos szalonna
4 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 dl főzőtejszín
1.5 dl szárnyas alaplé
1 dl fehérbor
3 teáskanál kapribogyó
5 dkg szárított paradicsom
1 tk bazsalikom
1 ek petrezselyemzöld
40 dkg penne

Elkészítése:

Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük.
 A hagymát apró kockára vágjuk, a szalonnát úgyszintén, és az olajon lepirítjuk őket.
A csirkemelleket feldaraboljuk, és a  hagymához  adjuk. Megvárjuk, amíg a hús kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, aztán felöntjük a tejszínnel, húslevessel és a fehérborral.
Forrás előtt hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, kapribogyót, petrezselmet a csipetnyi őrölt bazsalikomot. Amíg felforr, az az idő éppen elég, hogy a csirke átfőjön és lágy, omlós maradjon.
Közben a tésztát bő vízben, sóval,  kifőzzük. Tálaljuk a húsos szósszal.