Itt a cseresznyeérés kezdete! Nagyon finom ragut készíthetünk belőle, és ezt a pitét garantáltan mindenki szeretni fogja.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek. tejföl
- csipet só
A cseresznyeraguhoz:
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 db csillagánizs
- 1 db fahéj
- 5 ek. barna nádcukor
- 60 dkg kimagozott cseresznye
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok. A cseresznyét a barna cukorral, és a fűszerekkel felteszem főzni, és a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. Én előző nap készítem el, amikor a tésztát. Ilyenkor a kész raguból már a fűszereket eltávolítom, és a sűrű ragut a villával megböködöm, és a tésztára öntöm 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozom, és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt porcukorral megszórom.
Javaslatok, alternatív elkészítéshez:
A pitetorta formát a Tescoban vettem, és sokoldalúan tudom felhasználni, mert a közepe kivehető, nem sérül, és tálalni, szeletelni is lehet rajta. A bevonata tökéletesen biztosítja a tapadás mentességét.