2018. május 30., szerda

Cseresznyésragus pitetorta



Itt a cseresznyeérés kezdete! Nagyon finom ragut készíthetünk belőle, és ezt a pitét garantáltan mindenki szeretni fogja.








Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek. tejföl
  • csipet só

A cseresznyeraguhoz:

  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 db csillagánizs
  • 1 db fahéj
  • 5 ek. barna nádcukor
  • 60 dkg kimagozott cseresznye
  • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítek, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kettévágom a tésztát, kinyújtom, és egy pitetorta formát kibélelek az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok. A cseresznyét a barna cukorral, és a fűszerekkel felteszem főzni, és a dzsemfixet is belekeverem. 20 percig főzöm, majd kihűtöm teljesen. Én előző nap készítem el, amikor a tésztát. Ilyenkor a kész raguból már a fűszereket eltávolítom, és a sűrű ragut a villával megböködöm, és a tésztára öntöm 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozom, és díszítem. 180 fokon sütöm 35 percig. Ha kihűlt porcukorral megszórom.

Javaslatok, alternatív elkészítéshez:

A pitetorta formát a Tescoban vettem, és sokoldalúan tudom felhasználni, mert a közepe kivehető, nem sérül, és tálalni, szeletelni is lehet rajta. A bevonata tökéletesen biztosítja a tapadás mentességét.