2017. február 4., szombat

Baconba göngyölt csirkemell vagdalt.


Oly sok csodás baconba göngyölt étel található az Interneten. Az én receptem, szerintem, még nem szerepel közöttük. Ennek örülök, hiszen azt szeretném, ha olyan étel készülhessen a konyhámban, amit csak én készítek, és még más nem. Előtte mindíg körülnézek, mert nem az a cél, hogy lemásoljak valamit, hanem hogy ihletet merítsek belőle. Ilyenkor töröm a fejem, mit lehetne valami újat kreálni a hétköznapokra.Pompás fogás lett belőle.
A sültkápia paprika krém megtalálható a blogomban.










Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
1 db tojás
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
1 tk édesnemes paprika
2 ek morzsa
20 dkg baconszalonna
4 szál rozmaring
4 ek olívaolaj
2 dl fehérbor
1 ek sült kápiapaprikakrém 

Elkészítése:

A csirkemellfilét  egy aprítóban összeaprítjuk. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal paprikával, a zúzott fokhaymával. A metélő hagymát felaprítva tegyük hozzá, a tojással dúsítjuk, a morzsával összefogatjuk. Vegyünk egy kisebb tepsit, és olívával locsoljuk az alját meg. Ebbe rakjuk a baconba tekert csirkeroládot. A baconszalonnát egymásra fektetve osszuk ketté, és az egyikbe rakjuk a húsmassza felét, míg a másikba a másikat.Tekerjük fel, és a hajtás alul legyen. Helyezzük a tepsibe, éa locsoljuk meg a borral. Keverjük bele a paprikakrémet, és borsozzuk  meg a húsroládot. Tűzdeljük meg a rozmaring ággal, és tegyük előmelegített sütőbe 160 fokon süssük készre. Félidőben fordítsuk át a másik oldalára is, hogy megpiruljon egyformán mindkét fele. Locsoljuk meg a szafttal, és süssük még pirulni nem kezd, és fordítsuk újra vissza, majd zárjuk el a sütőt. Amikor kissé meghűlt, szeleteljük fel, és vajas  törtburgonyát, salátát kínáljunk hozzá. A szaftról sem feledkezzünk meg. Ha sűrűbben szeretnénk, akkor egy serpenyőbe öntsük át a szaftot, és tegyünk kevés lisztet hozzá, majd forraljuk be. Azombaan hidegen is finom, esetleg a megmaradt husit vacsorára is elfogyaszthatjuk hidegen szeljük, és kínáljuk bagettel, salátával.