2015. április 30., csütörtök

Hamis leveles puncsos roló



Annyira egyszerű elkészíteni a tésztáját, hogy szerintem mindenki szeretni fogja.gyorsan is elkészül,és ugyanakkor ízletes töltött sütiket kapunk.Garantált a siker vele!









Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg hideg, kemény margarin
30 dkg liszt
2 ek 20 %-os tejföl
csipet só

Krém:

1 csomag tutti-frutti, vagy puncsízű pudingpor
3 dl tej
7 dkg vaj
15 dkg krémsajt
4-5 ek cukor
15 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése:

Lapos, téglalap alakúra formázzuk a tésztát, amit robotgéppel dolgozunk össze, mert így a kéz melege nem érinti, majd becsomagolva hűtőbe tesszük jó pár órára, de még jobb, ha előző nap készíthetjük el. A tésztát késsel elfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a két felét 30×40 cm-re, majd a hosszabb oldalán késsel felvágjuk 2 cm széles csíkokra.A tésztacsíkot hengerre felcsavarjuk a csíkokat úgy, hogy tészta szélek kissé takarják egymást.

Tepsibe helyezzük, és 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a tepsit, még melegen leszedjük a rolókat a hengerről. Hagyjuk kihűlni őket.

A pudingport egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadunk 4-5 evőkanál kristálycukrot, majd lassan felöntjük 3 dl tejjel, közben csomómentesre keverve. Felfőzzük a szokott módon, amikor kész, levesszük a tűzről és belekeverünk 7 dkg vajat. Addig keverjük, míg egynemű krémet kapunk. Lehűtjük jó hidegre, majd a sajtkrémet is lazán hozzákeverjük.

Habzsák segítségével megtöltjük a rolókat. Olvasztott csokoládéval díszíthetjük úgy, hogy vagy csíkozzuk a tetejét, vagy a két végét csokiba mártjuk.
Tipp:

20-23 db lesz.
Többféle süteményt is készíthetünk ebből a tésztából, de újra gyúrni és nyújtani már nem szabad.