2015. április 27., hétfő

Tenger gyümölcsei ragu spagettivel.


Hozzávalók:

50 dkg tenger gyümölcsei
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8-10 db olivabogyó
1 dl száraz fehérbor
 ízlés szerint bors
1 ek osztrigaszósz
1 evőkanál petrezselyem
1 kávéskanál bazsalikom
1 kk kakukkfű
1-2 db paradicsom aprítva
40 dkg trikolor spagetti
 ízlés szerint só
1 ek vaj
 

A felforrósított olajon megpároljuk a hagymát, a párolás végén belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Amikor az illatuk felszáll, felöntjük a borral és az osztrigaszósszal , hozzáadjuk a darabolt  paradicsomot, és az olivabogyót. Kevergetve főzzük, hogy a paradicsom ne legyen darabos. Enyhe sűrűsödés után  szórjuk bele a tenger gyümölcseit. Forraljuk össze,  a vajat a  raguhoz adjuk,  és ezzel kész. A mélyhűtött tenger gyümölcsei forrás után három-négy perc alatt elkészülnek, ha frissből dolgozunk ügyeljünk az eltérő puhulási időre!
Közben, előírás szerint, megfőzzük a tésztát, lehetőleg al dente maradjon és a raguvak összeforgatva azonnal tálaljuk.