2016. június 20., hétfő

Sajttal-sonkával töltött ropogós csirkemell vajon párolt zöldségekkel.





Hozzávalók:

csirkemellfilé - 400 
 só - ízlés szerint
csirkemellsonka - 120 g
 ementáli sajt - 120 g
 liszt (80 g) az alábbi fűszerekkel elkeverve:
 fűszerpaprika - 1 kk.
 Cayenne-bors - 1 kk.
 szárított fokhagymapor - 1 kk.
 fehérbors - 1 kk.
 római kömény, apróra vágva - 1 kk.
tojás, egész, felverve - 3 db
görög joghurt, a tojáshoz keverve - 2 ek.
 zsemlemorzsa - 80 g
 napraforgóolaj - 2–3 d

Elkészítése a ropogós csirkemellnek:


A csirkemellet hosszában 3–4 szeletbe vágjuk, majd a lehető legvékonyabbra klopfoljuk,méghozzá folpackfólia között a legegyszerűbb. Sózzuk. Két vékony szelet csirkemell közé egy szelet csirkemellsonkát és egy szelet sajtot teszünk, majd félbehajtjuk. Először a fűszeres lisztbe, majd a felvert, joghurtos tojásba, végül a zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban sütjük aranybarnára.Közben vegyes zöldségeket vajon megpárolunk, de csak annyira hogy enyhén roppanósak maradjanak.Répa, brokkoli,karfiol keverék.Persze bármilyen lehet amit szeretünk.Sózzuk,borsozzuk,és a melleket felszeletelve hozzá tálaljuk. A gyerekek különösen nagyon szeretik,mert csodásan puha a hús.