2016. augusztus 16., kedd

Sonkás-sajtos párnák.

Ha kevés időnk van, de ehhez a leveles párnákhoz megtalálunk mindent a hűtőben, akkor semmi gond. Gyorsan elkészülhet a vacsoránk, vagy a reggelink.




Hozzávalók:

40 dkg leveles tészta
15 dkg (négyszögletes )gépsonka
10 dkg szeletelt trapista sajt
1-2 ek ketchup

1 tojás sárgája a kenéshez

Elkészítése:

A leveles vajas tésztát kinyújtjuk ,és négyzeteket vágunk belőle. Megkenjük vékonyan ketchuppal, és ráteszünk 1 db sonkát, és sajtot. Jól összehajtjuk, és a végét vizes kézzel megkenve ráhajtjuk.Szilikonnal bélelt sütőlemezre rakjuk, és megkenjük felvert tojássárgájával. Előmelegített 200 fokos sütőbe tolva 10 perc alatt ropogósra sütjük. Azon melegen tálaljuk salátával.

Madártej limoncelloval.


Ebben a zöld tálkában tálaltam a madártejet, amit Olaszországból hoztam. A zászló színeivel azonos tálkák egy dobozban tésztával, és konyharuhával, meg hozzávaló szószokkal . Nagyon elegáns és ötletes csomagolás, a szemnek szájnak ingere. Én amúgy is elfogult vagyok, ha Itáliáról van szó, mert imádom ezt a gyönyörű országot! A receptet magam ötletével ízesítettem, egy kis mediterrániumot vittem bele.Nagyon finomra sikerült, főleg azért is, mert az óriás citromot, is kintről hoztam annak héját használtam fel a madártejhez.

Ez az olasz eredetű citromlikőr, nagyon sok oldalú. Bátran használhatod koktélokba, vaníliafagyi tetejére deszertekbe vagy süteményekbe.





Hozzávalók:

1 liter tej
8+3 ek  cukor
csipet só
8 db tojás
1 ek étkezési keményítő
1 biocitrom héja
1 vaníliarúd kikapart magja
1 dl limoncello likőr ( Citromlikőr)


Elkészítése:

A tejet feltesszük egy lábasban forrni a vaníliarúd kikapart magjával. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjéket egy tálba tesszük, és robotgéppel 3 evőkanál cukorral, csipet sóval keményre felverjük. Egy evőkanál segítségével a felforrt tejbe mindkét oldalára fordítva a habgaluskákat  szaggatunk ami pár percig tart. Külön szűrőedénybe helyezzük őket, amíg el nem fogynak. Ekkor már a tojássárgákat a cukorral habosra felverjük, és a forró tejjel apránként adagolva 1 ek étkezési keményítővel összekeverve sűrűre főzzük 1-2 perc alatt a citrom reszelt héjával együtt. Vigyázzunk, tovább ne tartson, mert összekapódik a sárgája, és azt nem szeretnénk.Gyorsan hűtsük le, és a tálkákba töltsük a vaníliás krémet. Limoncelloval ízesítjük meg.Természetesen csak felnőttek fogyaszthatják így.A habgaluskákat ültessük a tetejére, és a finom illatos citrom héjával, amit lereszeltünk jól behűtve kínáljuk.