2017. december 1., péntek

Aranymazsolás fehér püspökkenyér





Hozzávalók

  • 6 db tojásfehérje
  • 5 ek. kristálycukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 6 ek. liszt
  • 1 ek. darált, hántolt mandula
  • 0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 7 dkg aranymazsola
  • pici só
  • rum
  • 10 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
  • Elkészítés

    A tojásfehérjét a pici sóval, és a cukorral keményre felverjük, majd a lisztet leszitáljuk, és belekeverjük a sütőport, a mandulát, majd a rumban előtte megáztatott aranymazsolát. Szépen lassan hozzáadagoljuk a lisztet a habhoz, majd kivajazott, liszttel megszórt hosszúkás formában 3/4 részig töltjük a masszával, ezután elkenjük azt habkártyával. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük, körülbelül 20-25 percig. Ha kihűlt, gőz felett megolvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és hűvös helyre tesszük.