2015. december 22., kedd

Sütőtökös kelkáposztafőzelék füstöltkolbásszal.



Talán furcsának tűnik , de a sütőtök  a burgonya, meg a kelkáposzta tökéletes párosítás! Nagyon finom ízhatást lehet elérni,és még magam is meglepődtem,mert valóban ízletes főzeléket kaptam,és bizony a családom nagyon dicsérte. Azt gondolom érdemes néha kisérletezni a zöldségekkel,hiszen télen minden vitaminforrást fel kell kutatni magunk körül.





Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
30 dkg kanadai sütőtök
3 db babérlevél
só,bors
3 gerezd fokhagyma
40 dkg füstölt nyers kolbász
7 dl húsalaplé
2 dl tejföl,vagy görögjoghurt
1 tk piros édesnemes paprika
1 tk majoranna
3 db burgonya
1 ek liszt

Elkészítése:

A sütőtökből három szeletet vágunk,és kimagozzuk,majd meghámozzuk,és kockákra vágjuk. A burgonyát szintén hámozzuk,és mosás után felkockázzuk. A kelkáposztát felcsíkozzuk,a fokhagymát tisztítás után nagyon apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd egy kicsit megfuttatjuk rajta a lisztet. Fűszerpaprikával színesítjük, és felöntjük 7dl alaplével.Esetleg ennek hiányában vízzel.Az a lényeg, hogy teljesen lepje el majd a zöldégeket. Sózzuk, majd borsozzuk. A babért beledobjuk, és a csíkozott káposztát, burgonyát is hozzáadjuk. A fokhagymával, meg majorannával fűszerezzük, és hagyjuk így főni. A sütőtököt félidőben tesszük a káposztához, és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. A legvégén felkarikázott kolbásszal dobjuk fel a főzelékünket. Már csak pár percig forraljuk,majd  tejföllel, vagy görögjoghurttal  dúsítva tálaljuk. Előtte a babérlevelet távolítsuk el. Friss majorannával szórjuk meg a tetejét.Úgy még finomabb.