2014. december 8., hétfő

A Receptvarázs weboldalon meghírdetett nyereményjáték jutalma,és a Sütnijó weboldal ajándéka.2013.




Nyereményeim a Chéfparadéról.2013-ban.A Mindmegette weboldalon meghírdetett receptverseny egyik nyerteseként.






Tárkonyos sertésragu nokedlivel.




Hozzávalók:

70 dkg sertés lapocka,
3 szál sárgarépa,
15 dkg csiperkegomba,
1 dl tejföl,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek friss tárkony,
só,bors ízlés szerint,
olaj kb 4 ek,
1 citrom.

Elkészítés módja:

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük.A lapockát megtisztítjuk az inaktól,és felesleges zsiradéktól.Ezután kockákra vágjuk,és a hagymához adjuk. 10 perc alatt átsütjük,majd sózzuk,borsozzuk.Hozzáadjuk az aprított fokhagymát,1 csapottt ek tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel,amennyi éppen ellepi.Lefedjük,és puhára pároljuk a húst.A vizet időnként pótoljuk.Mikor a hús puha,beletesszük a felkarikázott sárgarépát,és darabolt gombát,és ezeket is puhára főzzük.Megsózzuk,borsozzuk a ragut, és pár csepp citromlével ízesítjük.A maradék tárkonyt beledobjuk,tejföllel beforraljuk.levesszük a tűzhelyről,és nokedlivel tálaljuk.

Rozmaringos kacsacomb pikáns zöldségekkel.

Hozzávalók:
4 db kacsacomb

frissen őrölt bors
1-2 ág rozmaring
1 dl szójaszósz

A zöldségkörethez:
1 nagyobb szál póréhagyma
2 szál nagyobb méretű sárgarépa
egy zsenge cukkini
1 db kaliforniai paprika
1 ek méz
3 ek olivaolaj
1 lime citrom héja, és fél citrom leve
só, bors
Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk és tisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át.

Ezután a tepsibe helyezzük, borsozzuk, tengeri sóval finoman megszórjuk és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Alá öntjük a páclevet és fóliával letakarva előmelegített sütőben 160 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.Egyszer fordítsuk át félidőben a combokat.

Ha megpuhultak, levesszük a fóliát róla és még 200 fokon pirítsuk ropogósra.Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen.

Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket julienne-re vágjuk és az olajon üvegesre, de ne túl puhára pároljuk, ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan.

Közben sózzuk és borsozzuk, majd a mézet, és citromlevet keverünk hozzá. Zöld citrom héjával ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.

Battenberg szelet.

A Battenberg süteményt legelőször1884-ben szolgálták fel Viktória királynő unokahúga,Viktoria de hessee-Darmstadt esküvőjén.,aki Louis de Battenberghez ment feleségül.Azóta a britek egyik kedvenc süteménye lett.Amellett, hogy nagyon szép és mutatós, finom is. Tipikus angol teasütemény.










Hozzávalók:


200 g puha vaj
150 g porcukor
200 g liszt
1 csomag sütőpor
3  tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 teáskanál mandulakivonat
pár csepp piros ételfesték
200 g sárgabaracklekvár

30 dkg natúr marcipán.


Elkészítése


Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Keményre hajtogatunk egy alufóliacsíkot, és ezzel hosszában elfelezzük a tepsit. Ebbe kerül majd a kétszínű piskóta. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojásokat. Hozzáadjuk a vanília- és a mandulakivonatot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az őrölt mandulával, és a tojásos masszához adjuk. A felét belesimítjuk az előzőleg elkészített tepsibe, a másik felét az ételfestékkel rózsaszínre megszínezzük, és a tepsi másik felébe öntjük.

Előmelegített sütőben, 175 fokon készre sütjük a kétszínű piskótát.kb 15 perc alatt. Rácsra téve kihűtjük. Mindkét színű tésztát hosszában két-két csíkra felvágjuk . A baracklekvárt felmelegítjük, esetleg pár csepp pálinkával ízesítjük. A marcipánmasszát porcukorral beszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, erre tesszük majd a kész süteményalapot. Leteszünk egymás mellé egy sárga és egy rózsaszín piskótacsíkot, amelyet baracklekvárral ragasztunk össze. Majd ismét egy sor piskóta, csak ellenkező.
 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ujjnyi vastag szeletekre vágva.

Tejszínes rókagombás tészta.



Hozzávalók:
2 ek olaj,
15 dkg fagyasztott rókagomba,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
2,5 dl tejszín,
só,bors,
3 ág friss kakukkfű,
2 ág friss oreganó,
30 dkg tricolor fusilli  Panzani olasz tészta,
5 dkg frissen reszelt parmezán.


Elkészítés módja:

A Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben.A hagymát vágjuk apróra,és majd az olajon pirítsuk me. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát,majd a megmosott gombát.Amikor átforrósodott,öntsük rá a bort, és vegyük nagyobbra a lángot,míg az alkohol elillan.Ezután közepes lángon adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket,sózzuk,borsozzuk.Amikor a gomba megpuhul,vegyük le a tűzről,és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre.Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vízet forrni a tésztának.Sózzuk,és főzzük ki.melegen keverjük össze a mártással,és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.