2014. december 8., hétfő

Tejszínes rókagombás tészta.



Hozzávalók:
2 ek olaj,
15 dkg fagyasztott rókagomba,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor,
2,5 dl tejszín,
só,bors,
3 ág friss kakukkfű,
2 ág friss oreganó,
30 dkg tricolor fusilli  Panzani olasz tészta,
5 dkg frissen reszelt parmezán.


Elkészítés módja:

A Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben.A hagymát vágjuk apróra,és majd az olajon pirítsuk me. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát,majd a megmosott gombát.Amikor átforrósodott,öntsük rá a bort, és vegyük nagyobbra a lángot,míg az alkohol elillan.Ezután közepes lángon adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket,sózzuk,borsozzuk.Amikor a gomba megpuhul,vegyük le a tűzről,és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre.Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vízet forrni a tésztának.Sózzuk,és főzzük ki.melegen keverjük össze a mártással,és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése