2015. december 2., szerda

Füstölthúsos bableves csigatésztával.

Gyakorta készítek kiadós leveseket,a füstölt ízeseket pedig nagyon kedveljük.Ilyen étel ez a bableves is. 





  • Hozzávalók:
  • 50 dkg füstölt hús
  • 25 dkg babkonzerv
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérzöldség
  • 1 kisdarab zeller
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • bors
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 marék csigatészta

  • Elkészítés:
  • A vöröshagymát felaprítom,és olajon lepirítom.Fűszerpaprikával megszórom,és felöntöm vízzel.A füstölthúst beleteszem,és a fokhagymát aprítvava adom hozzá.A zöldségeket felkarikázom,a zellert kockára vágom,majd hozzáadom szintén a levesbe.A húst puhára főzöm,majd kiveszem a léből,és felaprítom, újra visszateszem. A konzerv babot a levétől leszűröm, hozzáadom.Ha felforr a csigatésztát beleszórom,és puhára főzöm.Ha kell utánasózom.Petrezselyemmel megszórva tálalom,de el is maradhat.A lét okvetlen pótoljuk,ha kissé elfőné.