2017. július 14., péntek

Magyaros sült sertéstarja vegyes zöldséges rizzsel


A szeletelt friss tarját nem szükséges kiklopfolni, illetve nagyon óvatosan szabad csak, hogy a húsok közötti zsírerek ne essenek szét, és a hús omlóssága, textúrája se vesszen el. Klopfoló helyett javasolt egy nagyobb szakácskés hátával finoman keresztirányban megütögetni a húst, pont csak annyira, hogy kicsit fellazuljon a rostozata.A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a nyári grillszezon egyik adu ászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.


Hozzávalók / 2 adag:

Elkészítése:
    1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk, borsozzuk.
    2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal, fokhagymával és az olajjal. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
    3. Felhevítünk egy kevés zsiradékot,besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg.