A szeletelt friss tarját nem szükséges kiklopfolni, illetve nagyon óvatosan szabad csak, hogy a húsok közötti zsírerek ne essenek szét, és a hús omlóssága, textúrája se vesszen el. Klopfoló helyett javasolt egy nagyobb szakácskés hátával finoman keresztirányban megütögetni a húst, pont csak annyira, hogy kicsit fellazuljon a rostozata.A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a nyári grillszezon egyik adu ászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.
Hozzávalók / 2 adag:
- 60 dkg sertéstarja (csont nélküli)
- 2 ek ketchup
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 ek worcestershire-szósz
- citrombors ízlés szerint (lehet sima fekete bors is)
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerin
Elkészítése:
-
- A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk, borsozzuk.
- A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal, fokhagymával és az olajjal. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
- Felhevítünk egy kevés zsiradékot,besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük. Félidőben forgassuk meg.