2015. március 30., hétfő

Epres-sajtos pizza.


Olaszországban nem csak sós pizzák készülnek,hanem édes, gyümölcsös ízesítéssel is.A camembert ugyan francia sajt,de én ezzel készítettem,úgy hogy kicsit más. Vegyes ízvilág,de nagyon finom.



Hozzávalók:

1 csomag gyors élesztő

30 dkg liszt

2 evőkanál olívaolaj



langyos víz

20 dkg camembert sajt

15 dkg eper

5 dkg tört mogyoró vagy dió

2 evőkanál barna nádcukor

A lekenéshez:

extra szűz olívaolaj

1 nagyobb idared alma hámozva

Elkészítése:

Elkészítés módja

A tésztát bedagasztjuk a hozzávalókból, és kelesztjük, majd közben az almát felszeleteljük, és az epret felaprítjuk. A sajtot szintén szeletekbe vágjuk. Ahogy a tésztánk megkelt, kisebb korongokat formázunk belőle. A tésztát megkenjük olajjal, és kirakjuk almával, majd megszórjuk cukorral. A sajttal majd eperrel, ízlésesen körberakjuk, és megszórjuk tört pörkölt mogyoróval. A széleit is megkenjük olajjal, és forró sütőben, kb. 210 fokon, 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt szeleteljük akár a pizzát.