2015. szeptember 3., csütörtök

Őszibarackos krémes.

EZT A NAGYON FINOM KRÉMEST MAGAM KISÉRLETEZTEM. NEMIGAZÁN VAGYOK SOKSZOR TOPPON, DE TAVALY ELKÉSZÍTETTEM EGY VERSENYRE, ONNÉT A BIZONYÍTÁS. IGAZ NEM NYERTEM VELE SOKAT, CSAK AZT HOGY ELKÉSZÜLT IDŐRE,ÉS IDŐM IS VOLT ELÉG HOZZÁ! SZERINTEM KÜLÖNLEGES,ÉS IGENIS BÜSZKE VAGYOK, HOGY ÉN MAGAM KREÁLTAM EGY ÚJ SÜTEMÉNYT!











A recept hozzávalói ( 4 személyre:)
Hozzávalók
3 darab tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
Az őszibarackzseléhez
4-5 fehér húsú érett őszibarack (Ford fajta)
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
A krémhez
25 dkg krémsajt
1 evőkanál vaj
1 csomag vaníliás puding (főzött)
A tetejére
2,5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
A díszítéshez
Dr. Oetker Dekormix Színvarázs
Elkészítés

Előkészítünk egy hosszúkás kenyérformát, és egy folpack fóliát a béleléshez.

Elkészítés

1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba, és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.

2. A piskótának valókat keverjük ki, és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük, és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal, és befedjük a másik piskótával.

3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük kötődni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá, és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.

4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót, és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk, és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tálalás

8-10 szelet, vastagságtól is függ.