2014. november 19., szerda

Ez vagyok én.

Szeretettel üdvözlök mindenkit,akit érdekel a finom ételek világa!Régóta szerettem volna saját weboldalt indítani,de olyat,amit mindenki szívesen olvas,és érdeklődve nézeget.Kulináris örömeimet szívesen osztom meg a nagyérdeművel, és azon belül a különböző gasztronómiai kalandozásaimon rátalált receptek elkészítését .Jöjj velem,és megmutatom,hogy lehet újdonságokat készíteni akár hétköznapjainkban is.Nem olyan ördöngös,csak kicsit jókedvvel,és bizakodással fogjunk hozzá!Jó nézelődést,szórakozást ehhez.

Marcipános almás pite.

 

Nagyon finom vaníliasodóval kínálva. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes különleges desszert sütemény. Ez az almás pite nem a szokványos. Ízesítésben is eltér a társaitól. A marcipán, a rumaroma, és az almás pite fűszerkeverék, barna cukor és a fenyőmag teszi különlegessé. A végeredmény, egy csodás sütemény, ami az ízlelő bimbóinkat megmozgatja.



  1. Ez a sütemény a saját receptem.

Hozzávalók:


A tésztához:
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 darab tojás
1 tasak sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj, vagy citromaroma
vanília
rumaroma
1 dl tejföl, vagy tejszín
Töltelék
50 dkg alma reszelve
20 dkg marcipán massza
1 tk. almáspite fűszerkeverék, vagy csillagánizs őrlemény
1 tk. fahéj
1 tk. kardamomag (őrölt)
4 ek. barna nádcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés módja.


A tésztát géppel begyúrjuk, majd folpackkal becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap két lapot nyújtunk, és az egyik lapot tepsibe tesszük, majd megböködjük villával. A reszelt almát, amit előtte citromlével meglocsoltunk, és kissé kicsavartunk a levéből, összekeverjük a barna cukorral, és a fűszerekkel. A tésztára halmozzuk és egy kicsi kekszmorzsával megszórjuk az alját, hogy magába szívja még a felesleges nedvességet az almából. Eligazítjuk egy kenőkéssel a tölteléket, és a marcipánt rácsipkedjük a tetejére, elosztjuk szépen egyformán, hogy mindenhova jusson belőle. Ezután a másik tésztalappal betakarjuk, és szintén megböködjük a tetejét. Én beirdalom szépen, hogy rovátkás legyen, és ezután előmelegített sütőbe téve 35 percig sütöm 180 fokon. Ha kihűlt hosszúkás szeletekre vágom, és olvasztott csokoládéval bevonom, majd megszórom pirított fenyőmaggal.

Erdélyi Raffaello szelet

Sokat nézegetem a gyűjtött Gasztro magazinokat, és találok közöttük igazi finomságokat. Ez a süti is az.Valójában hasonlít a tepsis Raffaellóhoz,de ez talán még egy fokkal jobb.A nevét nem tudom honnét kapta,de majd egyszer kiderítem.




 


Hozzávalók

 6 fő
  1. A kókuszos tésztához:
  2. 5 darab tojásfehérje
  3. 100 g cukor
  4. 150 g kókuszreszelék
  5. 2 ek liszt
  6. 12 g sáfrányos sütőpor
  7. 1 csipet só
  8. 1 tk citromlé
  9. A mandulás-kakaós tésztához:
  10. 5 darab tojásfehérje
  11. 150 g cukor
  12. 150 g őrölt mandula
  13. 2 ek jóminőségű kakaópor
  14. 2 ek liszt
  15. 12 g sáfrányos sütőpor
  16. A krémhez:
  17. 10 darab tojássárgája
  18. 200 g cukor
  19. 1 tk bourbon vanília szirup
  20. 2 csomag orosz krémtorta ízű pudingpor Dr Oetkeres
  21. 600 ml tej
  22. 200 g vaj Rama vajas íz
  23. 10 dkg mascarpone krémsajt
  24. ízlés szerint csokoládéforgács

Elkészítés

  1. A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés.A citromlét csepegtessük hozzá.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 1 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 1 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 1 foto
  2. A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
    Zsírpapírt teszünk a sütőtepsibe. Simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 C-os sütőben 15 percig légkeverésesre állítva a sütőt.. 23x32-es tepsit használtam erre a célra.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 2 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 2 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 2 foto
  3. Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is, míg a világos sül, addig a robotgép dolgozik. Természetesen akinek ilyen nincs, annak tovább tart kézzel kevergetni.A sütőporos lisztet a kakaóval leszitáljuk,és így keverjük a felvert cukros tojáshabba,amit felverünk,mint a világosnál.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 3 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 3 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 3 foto
  4. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel, mint a fehéret. Ennek sem kell sok idő, mint 15 perc. Ne süssük túl.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 4 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 4 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 4 foto

  5. A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a vajjal habosra keverjük.Végül a szoba hőmérsékletű sajtkrémet.Nagyon állagú finom krémet kapunk.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 5 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 5 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 5 foto
  6. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk, vagy villával díszítéseket ejtünk a tetejére. Teljesen mindegy, a lényeg, hogy nekünk tessen. Tegyük hűtőbe dermedni egy napra. Másnap szeletelhetjük kedvünkre.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 6 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 6 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 6 foto