2016. május 10., kedd

Csokis-karamellás krémes kocka.

Azt gondolom nem vagyok krémes sütemény készítő cukrász mama. Valamikor bátrabban nekiálltam egy krémes süti elkészítéséhez. Ma már csak a kiváncsiság hajt, mit tudok magamból kihozni. Ezt is a lányoméknak kínáltam oda mert mi nem vagyunk annyira a mézes sütemények rajongója. Nekik ízlett,és elégedett voltam.



A hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt
2 ek kakaópor
2 ek cukor
1 ek méz
1 tk szódabikarbóna
6 dkg vaj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt kardamommag
1 tojás
csipet só

A krémhez:
1 csomag karamellásízű pudingpor
1 csomag csokoládésízű pudingpor
8 dl tej
2 ek kristálycukor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
10 dkg tejcsokoládé olvasztva
1 ek rum

Elkészítése:

A vajat a mézzel gőz felett megolvasztjuk, és kicsit hagyjuk hűlni. A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, szódabikarbónát, csipet sót,cukrot,tojást fűszereket,szitált kakaóport és az olvasztott vajasmézet. Bedagasztjuk a tésztát, ha kell egy kevés tejet adhatunk hozzá.1 órát pihentetjük a hűtőbe.Azután 4 felé osszuk a tésztát, és egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán, egyforma téglalap alakúra kb 20x30 -as lapra. Szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük,és 200 fokos sütőbe 6 perc alatt készre sütjük.ne süssük tovább, mert akkor kemény lesz a tészta. Ha kihűl akkor a krémmel megkenjük, és egymásra tegyük a lapot krémet felváltva. Porcukorral megszórjuk és 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük fel. Nagyon finom puha lesz.
A krémet így készítjük el:
 A kétféle pudingport összevegyítjük, és a cukorral sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.  A rumot a csokishoz adjuk. Az olvasztott csokoládét a vajjal, és porcukorral kihabosítjuk ,és a pudingot hozzáadjuk.Így is jól kikeverjük. Így kapjuk meg a csokis-karamellás krémet.