2016. április 14., csütörtök

Újházy- csirkeleves


Egy újabb olcsó klasszikus Édesanyám konyhájából.A legfrisebb leves számomra, annyira ünnepélyes is egyben, hiszen omlós finom husi van a tartalmában.Bármikor megállja a helyét az ünnepi asztalon is. A csirkemájat triplázhatjuk még pár darabbal ha szeretjük, hiszen külön is megvásárolható.Mi nagyon szeretjük.






Hozzávalók:

1 kisebb csirke farhát nélkül

1 db fehérrépa
2-3 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 db kisebb karalábé
1 db Knorr házias levesalap 
1 csomag cérnametélt jóféle
5 szem fekete bors
só ízlés szerint
1 kis csokor petrezselyem


Elkészítése:

Az csirkét megmossuk, és megtisztítjuk, daraboljuk, majd 1,5 liter vízben feltesszük főni a tűzhely lapjára. Ha felforrt szűrőkanállal leszedjük a habját a levesnek. Megtisztítjuk a zöldségeket,és feldaraboljuk. A maradék habot is leszedjük a levesről,majd a zöldségeket adjuk hozzá,a pár szem borsot is tegyük bele, és a  Knorr házias alapot is beleértve. Alacsony hőfokon takarékon főzzük addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak. A cérnametéltet főzzük ki külön,és utána tálaljuk a leveshez. A petrezselyemzöldet a végén szórjuk rá. Aki szeretné az leszűrheti a levest, de felesleges, legfeljebb a borsot távolítsuk el belőle. Így is tiszta átlátszó gyöngyöző levest kapunk.