2015. július 10., péntek

Sült fokhagymaleves krutonnal.

1 fejvöröshagyma
1 dlolívaolaj
 só, bors
2 evőkanálliszt
3-4 dlzöldség alaplé
5-6 dlvíz
3 dltejszín




2 szeletToostkenyér
4 egészfokhagyma
1 kkpetrezselyemzöld
A leveshez egy fej vöröshagymát felszeletelünk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, a vizet, a tejszínt,  és összeforraljuk. A visszamaradt olajba rakjuk a kockára vágott kenyérdarabokat. Négy fej egész fokhagymát félbe vágunk, olívaolajos sós sütő edénybe rakjuk és egy kicsit állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A megsült fokhagymából kiszedjük a megsült gerezdeket, villával áttörjük és a leveshez adjuk.Botmixerrel simára pépesítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra, és a citromborssal fűszerezzük.
  2. A worchestershire szósszal, mustárral  az olajjal bekenjük,és egy éjszakán át hűtőben érleljük. 
  3. Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg.160 fokos sütőben lassan  sütjük. Félidőben forgassuk.
  4. Burgonyát hámozzunk,és vágjuk hosszúkás szeletekre.Főzzük sós vízben puhára,és vajon petrezselymet pirítunk,és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele.Azonnal tálaljuk a hús mellé,kedvenc savanyúságunkkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés