2015. július 10., péntek

Fűszeres pecsenye petrezselymes burgonyával.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra, és a citromborssal fűszerezzük.
  2. A worchestershire szósszal, mustárral  az olajjal bekenjük,és egy éjszakán át hűtőben érleljük. 
  3. Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg.160 fokos sütőben lassan  sütjük. Félidőben forgassuk.
  4. Burgonyát hámozzunk,és vágjuk hosszúkás szeletekre.Főzzük sós vízben puhára,és vajon petrezselymet pirítunk,és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele.Azonnal tálaljuk a hús mellé,kedvenc savanyúságunkkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés