2015. július 8., szerda

Búzakalász kenyérke.

LORRAINE  PASCALE  RECEPTJÉT KÉSZÍTETTEM EL,AMI NAGYON FINOMRA SIKEREDETT.CSODÁS REGGELIRE,VAGY VACSORÁRA.


A recept hozzávalói ( 2személyre):

27.5 dkg liszt,
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál só
175 ml langyos víz
1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
1 evőkanál kotányi kenyér fűszerkeverékliszt (a szóráshoz)

Elkészítés

A tésztához valókat egy dagasztó gép táljába tesszük, és a dagasztókart felszereljük, majd bedagasztjuk a tésztát. 1 órát fóliával letakarva pihentetjük. A tésztából hengert formálunk, majd ollóval vágjuk be, és jobbra-balra hajtjuk a tésztát. Megint kelesztjük, és vízzel lekenjük, majd megszórjuk liszttel. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.