2017. november 18., szombat

Spenótos-ricottás ravioli

Raviolit készíteni nem olyan egyszerű, mert sokat kell a tésztával dolgozni mire elkészül. A tésztagépet most nem használtam. Gyorsan akartam megfőzni az ebédet, és igazából hirtelen veselkedtem neki ennek a nem túl nagy adagnak.Végül az eredmény jó lett, főleg annak örültem, hogy első nekifutásra ízes raviolit dobtam össze aránylag rövid idő alatt. A kertben még nem fagyott el az új-zélandi spenót, és frissen szedtem le, hogy a szuper töltelékhez felhasználjam.




 


Hozzávalók:
2 db tojás
20 dkg liszt
kevés víz
1 tojásfehérje a tészta kenéséhez
Töltelék:
15 dkg ricotta
20 dkg új-zélandi spenót
só, bors
2 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

1. A töltelékhez a spenótot sós vízben blansírozom, majd leszűröm a levét, és ha kihűlt kicsavarom. Apróra vágom egy éles késsel. A fokhagymát reszelve teszem a spenótra, és összekeverem a ricottával, krémes állagúra.

Tészta készítése:
A lisztből és a tojásokból kevés vízzel rugalmas tésztát gyúrtam. Fóliába tekerve egy órát pihentettem. A tésztát  vékony lappá nyújtottam. 
Egymás mellé fektettem két lapot, és mindkettőt megkentem vékonyan tojás fehérjével.
Az egyik lapot óvatosan megnyomkodtam pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy ne szakadjon át, de a nyoma látszódjon. Ezeknek a köröknek a közepére tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket.
A tölteléket

A másik tésztalapot óvatosan ráfektettem az elsőre, és a töltelék körül lenyomkodtam.
Kiszaggattam a köröket, és még egyszer szorosan összenyomkodtam a tésztát.
Sós, forró vízben kifőztem.Paradicsomszósszal, és reszelt parmezánnal megszórva tálalom.