2016. április 3., vasárnap

Mustáros-medvehagymás sertésszelet szarvasgombás krokettel párolt rizzsel

Ezt az ízletes ételt készítettem húsvéti ebédre. A medvehagyma tipikus tavaszi fűszernövény, és én nagyon szeretem használni előszeretettel az ételekben. A szaftos húsok kedvelője vagyok,ezért aztán a mustárt választom ízesítésül, no meg a fokhagymát.A krokettet készen vásároltam a Pennyben a Solution termékek a mélyhűtő pultban megtalálhatók,és nagyon ízletes gyorsan elkészíthető köretek, itt többféle íz, és forma is megtalálható.




Hozzávalók a húshoz:

1 kg sertéskaraj
1-2 ek szójaszósz
só,kevés vágott petrezselyemzöld
olaj 3 evőkanál
2 ek aprított medvehagyma
2 gerezd tört fokhagyma
1,5 dl húsalaplé
1 ek mézes mustár

A panírliszthez:

4 ek liszt a hús panírozásához
1 kk cayennebors a lisztbe
csipet himalájai só

Elkészítése:

A hússzeleteket az inaktól megtisztítjuk  kiveregetjük  és.  Sózzuk, és a fűszeres lisztbe forgatjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és átsütjük a húsokat mindkét oldalukon. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük, majd a visszamaradt olajat ízesítjük a fűszerekkel, és felöntjük a húsalaplével. Hozzákeverjük a medvehagymát, és felforraljuk. A szójaszósz is beleöntjük. A húsokat visszarakjuk a szószba, és letakarva fóliával lassú takarékon puhára főzzük. Ha a lé kezd elfőni, akkor pótoljuk kevés vízzel. Ahogy elkészül tálalhatjuk is a köretekkel. Párolt rizzsel, vagy krokettel vagy mindkettővel mint ahogy én készítettem. Friss fejes salátával kiváló étel.