2015. július 24., péntek

Gyömbéres almaleves áfonyával.

Nyáron a legjobb hűsítő étel a gyümölcsökből készült leves.Előételként kiváló a friss almából ,és friss áfonya kombinációjából készülő finom lágy krémes leves.A családom mindíg nagy szeretettel fogyassza nyáron,de télen is, mert vitaminban gazdag,könnyű kényeztetés.


Hozzávalók:

3 db Idared alma
12 dkg friss kékáfonya
2 dl tejföl
10 dkg cukor
csipet só
1 ek étkezési kukorica keményítő
1 dl tejszín
1 db fahéj
3 szem szegfűszeg
2 db kandírozott gyömbér
1 db csillagánizs
1 db citrom leve,és reszelt héja
1 liter víz
 Elkészítése:
 Az almákat meghámozzuk,és magházukat kiszedjük.
Szeletekre vágjuk,és azonnal feltesszük egy fazékban előkészített citromos vízben főni.Fűszerezzük,majd az áfonyát mosás után hozzáadjuk.A citomhéjat is reszeljük bele, és a kandírozott gyömbért aprítsuk fel.A levest addig főzzük,amíg az alma üvegesre nem párolódik.Ekkor a fűszereket eltávolítjuk.A  tejfölt kikeverjük egy kevés hideg vízzel a keményítővel,és tejszínnel.A felöntőléből is teszünk belőle hőkiegyenlítés szempontjából,hogy ne csomósodjon össze.behabarjuk vele a levest,és pár percig kevergetve forraljuk.lehűtve tálaljuk.Őrölt fahéjjal is megszórhatjuk.