2016. augusztus 9., kedd

Kemencés pogácsa.


Ezt a pogácsát nagyon egyszerű elkészíteni, de nagyon különleges az íze, mert megfelelő minőségű liszttel készítjük, és a sajton felül a pisztáciától különleges íze lesz. Pogácsa kedvelőknek ajánlom, és kemencében a legfinomabb megsütni ( akinek van persze, ) az okvetlen próbálja ki.







Hozzávalók:

37,5 dkg sütemény liszt
10 dkg lágy vaj
1 tojás
175 ml tejföl
1 tk só
1 tasak Dr. Oetker expressz élesztő
1 tojás a kenéshez
10 dkg reszelt sajt
3 dkg zöld natúr pisztácia

Elkészítése:

A lisztet a dagasztógép  keverő táljába szitáljuk. Elkeverjük benne a gyors élesztőt, hozzáadjuk a többi anyagot, és a dagasztó géppel bedagasztjuk sima tésztává. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét átlósan késsel bevagdaljuk, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.Szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük, egymástól megfelelő távolságra, és megkenjük felvert tojássárgájával.Reszelt sajttal, és darabosra vagdalt zöld natúr pisztáciával megszórjuk.  (El is hagyható) . Előmelegített sütőben légkeverésesben 180 fokon aranybarnára sütjük.