2016. július 27., szerda

Pikáns avokádókrém.

10 perc alatt elkészül 2 főre ez az egyszerű, ámde mégis ízletes vitaminban gazdag reggeli.



Hozzávalók:

2 közepes avokádó
2 dl görög joghurtkrém eredeti
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
csipet cayenne bors
só ízlés szerint
feketebors frissen őrölve ízlés szerint
1 kis csokor frissen  vágott snidling a tetejére

Elkészítése:

Megtisztítjuk az avokádókat
majd egy tálba tesszük melyben a hozzávalókkal együtt szeretnénk  villával összedolgozni. Mehet a fokhagyma, a görög joghurt és a citromlé is bele. A frissen őrölt borssal, és cayenne borssal
valamint a sóval összedolgozzuk a krémet, ekkor már nem turmixolunk.Aki persze szertné, az teheti,de felesleges. Jó ha rusztikus ez a krém. Tetejére vágott snidlinget szórunk,és behűtjük 1 órára tálalás előtt.bagettre kenve vagy kedvenc péksütinkre kenve fogyasszuk, és friss zöldségeket tegyünk köréje.

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával.


Egy kis válzozatosság a levesek mindíg akkor a legfinomabbak, ha azokat változatos zöldségfélékből állítunk össze. Így vagyok a gombákkal is. Az ízesítés sem mindegy, így most ezt a nagyon jóízű laskagombás változatot  készítettem el.Ezt a fajta gombát szinte egész évszakban meglehet vásárolni az üzletekben.


Hozzávalók:

25 dkg laskagomba
1 csomag zsenge  új sárgarépa
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 tk tárkony frissen vágott
só,bors ízlés szerint
1 tk étkezési keményítő
1 l húsalaplé
2 dl tejföl
szerecsendió reszelve egy kk
3 dkg vaj

Elkészítése:


A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só, és bors társaságában.Ezután felöntjük a húslevessel, és a zöld fűszereket beleszórjuk.Felforraljuk, amíg a répa puhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük. A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel dúsítjuk, sürítjük. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe.Friss tárkonnyal még megszórjuk,és petrezselyemmel is.