2016. augusztus 14., vasárnap

Rebarbarás amaretti krémes pite.



A pisztácia, amaretti ( mandula,) és rebarbara kombinációja. Nagyon kellemes ízhatást értem el. kísérletezni az elhanyagolt rebarbarával. Nem lesz savanyú, ha megfelelően bánunk a főzési idő, és cukor arányával.



Hozzávalók az omlós tésztához:

35 dkg süteményliszt 
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tk hideg víz
csipet só
1 fiola citromaroma

A krémhez:
Haas Natural Amaretto pudingpor 40 g
2 ek cukor
4 dl tej
10 dkg mascarpone krémsajt
A tetejére:
rebarbara kompót
zöld natúr pisztácia aprítva

Elkészítése:
A tésztát elkészítem egy robotgéppel bedagasztom, és hűtőbe teszem egy napra.
Ketté veszem, és kétféle pite készülhet belőle. A másik recept is itt található a következő recept. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megböködjük, és 200 fokon világosra sütjük.kb 8-10 perc hőlégkeverésesben.



A rebarbara nyelét a szálkás fás részeitől megszabadítom, hasábokra vágom, és citromos vízbe rakom.3 szár rebarbara, 5 dkg cukor 1 citrom leve,fahéj, szegfűszeg csillagánizs kevés vízzel pár percig főzöm. Addig, míg a cukor el nem olvad. Ha kihűlt lehet  felhasználni. A krémhez a pudingot elkészítjük, és a krémsajtot kihűlés után hozzákeverjük. A kisült tésztára kenjük, és kirakjuk rebarbara kompóttal, és pisztáciával megszórjuk.

Szedres fehércsokis-sajtkrémes pite.


Egy gyors omlós pitetészta, és némi csalafintaság, hogy elkészüljünk ezzel az egyszerű,ámbár mégis elegáns kifinomult szedres pitével. A fehér csokis ízű puding csokival, és krémsajttal a pirított mandulaforgács jól kombinálható a szederrel.






Hozzávalók az omlós tésztához:

35 dkg süteményliszt 
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tk hideg víz
csipet só
1 fiola citromaroma

A krémhez:

1 csomag fehér csokis ízű pudingpor
5 dkg fehér csoki olvasztva
4 dl tej
2 ek cukor
10 dkg mascarpone krémsajt

 A tetejére:

10 dkg friss szeder 
2 dkg pirított mandulaforgács


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból robotgéppel összedolgozzuk az omlós tésztát, és 1 napot hűtőbe pihentetjük.

Vegyünk egy piteformát melynek kivehető az alja, és nyújtsuk ki  a tészta felét, majd béleljük ki a formát. Villával szurkáljuk meg.Tegyük mélyhűtőbe, míg a sütőnket előmelegítjük 200 fokra.Ezután süssük szép világosra a pitét.Addig amíg készül a pudingot a tejjel cukorral sűrűre főzzük,. Még melegen keverjük el benne az olvasztott fehér csokit.Ezután már a langyosra hűlt krémhez adjuk a mascarponét, és a tésztára kenjük a krémet. Friss szederrel kirakjuk a tetejét, és pirított mandula forgáccsal megszórjuk.Porcukorral is megszórhatjuk, és hűtőbe rakjuk tálalásig. Ekkor kiemeljük az aljával együtt tálcára helyezzük a kész pitét.