2016. augusztus 14., vasárnap

Rebarbarás amaretti krémes pite.



A pisztácia, amaretti ( mandula,) és rebarbara kombinációja. Nagyon kellemes ízhatást értem el. kísérletezni az elhanyagolt rebarbarával. Nem lesz savanyú, ha megfelelően bánunk a főzési idő, és cukor arányával.



Hozzávalók az omlós tésztához:

35 dkg süteményliszt 
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tk hideg víz
csipet só
1 fiola citromaroma

A krémhez:
Haas Natural Amaretto pudingpor 40 g
2 ek cukor
4 dl tej
10 dkg mascarpone krémsajt
A tetejére:
rebarbara kompót
zöld natúr pisztácia aprítva

Elkészítése:
A tésztát elkészítem egy robotgéppel bedagasztom, és hűtőbe teszem egy napra.
Ketté veszem, és kétféle pite készülhet belőle. A másik recept is itt található a következő recept. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megböködjük, és 200 fokon világosra sütjük.kb 8-10 perc hőlégkeverésesben.



A rebarbara nyelét a szálkás fás részeitől megszabadítom, hasábokra vágom, és citromos vízbe rakom.3 szár rebarbara, 5 dkg cukor 1 citrom leve,fahéj, szegfűszeg csillagánizs kevés vízzel pár percig főzöm. Addig, míg a cukor el nem olvad. Ha kihűlt lehet  felhasználni. A krémhez a pudingot elkészítjük, és a krémsajtot kihűlés után hozzákeverjük. A kisült tésztára kenjük, és kirakjuk rebarbara kompóttal, és pisztáciával megszórjuk.