Hozzávalók
- 10 dkg füstölt sertéscombcsíkok
- 2 ek olívaolaj
- 500 g csirkecomb felső filé
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g csiperkegomba
- 2 tk füstölt ízű pirospaprika
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 ek tejföl
- 1 ek liszt
- víz
- 1 ek Maggi aroma /ételízesítő folyadék/
- só, bors
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- 1 tk kakukkfű
- A galuskához
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 1 tk só
- 500 g liszt
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés
- 1. lépés
A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, félretesszük. Ezután egy lábasban a combcsíkokat tesszük, és olívaolajon kezdjük pirítani. hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a nagy darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Együtt pároljuk tovább.
- 2. lépés
Sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadva 5 percig pirítjuk. Paprikával, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. Vízzel felöntjük, majd a szeletelt gombát hozzáadva lefedve puhára főzzük. A petrezselyemzöldet beletesszük, majd a tejfölt a liszttel elkeverjük, és behabarjuk vele a mártást.
- 3. lépés
A galuskához a tojásokat a vízzel, és a sóval összekeverjük, majd a lisztet is hozzádolgozzuk. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, majd amikor feljöttek a víz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A hagymát finomra vágjuk, egy kanál olajon lepirítjuk, megsózzuk, és rátesszük a nokedlit. A gombás csirkét a hagymás galuskával tálaljuk. Az én esetemben csavart tészta maradékkal készült.