2015. október 6., kedd

Joghurtkrémes pite fügével pisztáciával.

Ez a sütemény nagyon egyszerűen elkészíthető! Igaz,hogy gasztronómiailag nem túlzottan elfogadható,dehát  az ember néha lehet kényelmes is,és akkor ez történik.Olyan háziasszonyoknak szeretném megmutatni,akik nem szeretnek túl sok időt a tűzhely előtt tölteni,és mégis csodás dolgokat alkothatnak.Annyit azért elárulhatok,hogy a kamránk legyen feltöltve,mert anélkül ez nem működik.











Hozzávalók a porhanyós tésztához:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
8 dkg porcukor
3 ek görög joghurt,de nem híg
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 ek vanília aroma

6 db lilafüge kifogástalan minőségű
2 dkg zöld Brontei pisztácia
1 csomag  joghurtos, vagy ennek hiányában vaníliás krémpor  (édes)
3 dl tej
1 db passiógyümölcs magja (maracuja)
1 db hosszúkás piteforma, aminek az alja kivehető

Elkészítés:

A robotgép táljába öntjük a tészta hozzávalóit,és összedolgozzuk.Hűtőbe tesszük fóliába csomagolva 1 órára.A krémhez valókat a krémport kikeverjük a tejjel,és a maracuja magját belekeverjük lazán.A tésztát kinyújtjuk,és kibéleljük vele a formát.Megszúrkáljuk villával,és előmelegített sütőbe tesszük 200 fokon 10 perc alatt elkészül.Kihűtjük,majd a krémmel megtöltjük a tészta belsejét.A fügéket megmossuk,és felszeleteljük.Szépen elrendezzük a krém tetején,majd vágott pisztáciával diszítjük.Jól behűtve tálaljuk.Másnap még finomabb,mert a tészta akkor lesz igazán szuper porhanyós.Ugye milyen egyszerű!Jó étvágyat hozzá!