2014. december 5., péntek

Medvehagymás omlós háromszögek.


Nagyon finom ez a ropogós fűszeres tésztaháromszög,akár sör mellé,egy jó beszélgetés mellett gyorsan elfogyasszák a vendégek.Akár nyáron a melegben,de  télen is a jó meleg nappaliban,ahol átjárja a levegőt  a meghitt ünnepi hangulat,amit ezzel a finomsággal  egy kis pluszt lehet elérni.
Nemcsak a medvehagyma szezonban,hanem télen a mélyhűtőből elővett medvehagymából,nosztalgiázzunk.






Recept hozzávalói:
(4-5 személyre): 25 dkg liszt,1 evőkanál sütőpor,5 dkg reszelt parmezán,só,15 dkg hideg vaj,2 db tojás, + 1 a kenéshez.1.2 dl tejszín,1 csokor medvehagyma,15 dkg füstölt tarja, vagy sonka.


Elkészítés:
A lisztet, sót, sütőport, reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá. Téglalapot nyújtunk belőle, majd felszeleteljük először nyolc négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk. (16 háromszög a végeredmény) Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 C fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a legfinomabb.