- Hozzávalók:
- 30 dkg cukor
- 5 db tojás
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 evőkanál víz
- 25 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- A krémhez:
- 1 csomag csokoládés tortakrémpor Dr Oetker
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tejszín
- 2 ek porcukor
- 1 ek csokireszelék
Elkészítése:
A 30 dkg cukrot a 5 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, ami géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a krémport a tejjel simára keverjük és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tejszínből és cukorból habot verünk, és a csokis krémre terítjük. Eligazítjuk egy kenőkéssel, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.Jól behűtjü,majd kockára felvágjuk.