2016. március 26., szombat

Húsvéti torta.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!




Hozzávalók

A krémhez

  • 1 csomag vaníliáspuding
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

Előkészítés

3 dl tejből megfőzzük a pudingot, majd a Bourbon vaníliáscukrot is hozzáadjuk. Ha van tojásformájú tortaformánk, az jó, de teljesen mindegy, kerek, vagy hosszú is lehet.

Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk. A krémhez megfőzzük a pudingot, belekeverjük a cukor felét. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt . A kihűlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot, és ezzel megtöltjük a 3 lapba vágott tortát. A tetejét, és oldalát is bevonjuk vékonyan, tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal, vagy egyszerűen megszórjuk porcukorral, ha nem kenünk rá krémet.