2015. április 21., kedd

Fánkgolyócskák.

Annyira cukik ezek a fánkocskák,már régóta szemezgettem velük.Valahol láttam őket,és nagyon megtetszettek.Most végre kedvet kaptam hozzá, hogy elkészítsem.













Hozzávalók:

30 dkg liszt
csipet só
1 cs instant élesztő
1 db tojás
4 ek cukor
1 ek vanília aroma
1 dl tej
6 dkg puha vaj
5 dl olaj a sütéshez
2 dl sárgabaracklekvár a töltéshez
1 kis flakon csőrös,amivel megtöltjük a fánkokat
2 ek porcukor
1 tk fahéj keverve a szóráshoz.

Elkészítése:

A tészta összetevőit, egy háztartási robotgép táljába öntjük,és jól kidagasztjuk.Akkor jó,ha nem túl lágy a tészta.letakarva 1 órát kelesztjük.Ezután átgyúrjuk,és 18 gombócot slájfolunk  ( gömbölyítünk 5 ujjunk között) a tésztából.Olajos táblára helyezzük, és duplájára kelesztjük letakarva.Egy edénybe öntjük az olajat,és felforrósítjuk.Szép pirosra sütjük a fánkokat,de már közepes hőmérsékleten,nehogy megégjen hirtelen.Egyenletesen forgassuk a golyókat.Szűrőlapáttal kiszedjük,majd itatós papírra szedjük.Lekvárral töltjük meg a fánkok közepét.Akár dresszingzsákból,vagy csőrös flakon segítségével.Fahéjas cukorral szórjuk meg,és azonnal tálaljuk.