2017. október 24., kedd

Dupla hagymás tojásos nokedli

Egyszerű, de nagyszerű!
A hagyományos tojásos nokedli már a múlté! Már készítettem medvehagymával is, sonkával is, most pedig itt a kétféle hagymával dúsított változat. Több energiát ad a férfinép gyomrának és nem reklamálnak egy óra elteltével, hogy megéheznek. 



Hozzávalók a tésztához

3 db tojás
30 dkg liszt
só, 
1 tk fokhagymapor
víz amennyit felvesz

A tojásos öntethez:
6 db tojás

1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
1 evőkanál aprított vöröshagyma
kevés olaj

Elkészítése:

A nokedlinek valót gyorsan összekeverjük, és bő lobogva forrt vízbe kiszaggatjuk, majd rövid főzés után alaposan leszűrjük, és vajjal dúsítjuk. A tojásokat felütjük, villával verjük fel, külön olajon pároljuk meg az aprított vöröshagymát egy serpenyőben, majd öntsük rá a tojást és kevergessük folyamatosan.Az apróra vágott metélőhagymát szórjuk rá, és amikor elérjük a kellő állagát a tojásnak, villával törjük össze, és keverjük hozzá a galuskához. Még melegen tálaljuk finom salátával.