2016. március 31., csütörtök

Fasírt medvehagymás pankómorzsában.

A medvehagymát már annyira megszoktam így tavasz tájékán, hogy ki nem hagynék semmi lehetőséget, aminek ízesítésével a receptáramat ne bővíteném. Minden alkalommal töröm a fejemet hogy készíthetnék újabb finomságokat vele. Ezt a fasirtot már 2015-ben is elkészítettem, de most pankómorzsát használtam, amit szintén jó magam aprítok apadt zsemléből a kis gépemmel.Fűszerezem himalájai sóval,és kevés instant fokhagymaporral,és vágott friss medvehagymával. Ebben forgatom meg a fasírtgolyókat.


 




Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 késhegynyi cayennebors
ízlés szerint só
1 tojás
2 ek pankómorzsa
1 ek darált pekándió

A morzsához 2 db szikkadt zsemlye
2 ek aprított medvehagyma
1 tk instant fokhagymapor
1 kk himalájai só
A zsemlyéket aprítóban felaprítjuk morzsának, és ehez keverjük a fűszereket és az aprított  medvehagymát.

Elkészítése:
A fasírt hozzávalóiból gombócot gyúrunk,és meghempergetjük a fűszeres morzsában őket, kissé ellapítjuk majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és szép lassan mindkét oldalát átsütjük a fasírthúst. Bármilyen körettel ,vagy főzelékkel tálalhatjuk.Hidegen vacsorára is fogyaszthatjuk zsemlye közé téve salátával,mustárral.